(door Richard van Wijnbergen)

Dat ik graag een rondje mag fietsen, zo één of twee keer per week is geen publiek geheim. Voordat je het weet is het weer eind maart en dan kunnen we weer met de Wilsumse armada op pad. Dat fietsen doe ik dan meestal met dezelfde groep, wij zijn zo ongeveer elkaars gelijken qua fietsen en tijdens de ritten die wij rijden hebben wij naast de goeie gesprekken ook oog voor de natuur.

Wanneer wij onderweg een ooievaar spotten, wordt dit in de groep meegedeeld. We kijken ernaar, hebben het erover hoe mooi de wereld kan zijn en dat het wonen in Nederland eigenlijk best wel relaxed is. Ja, natuurlijk hebben wij ook wel eens wat te klagen, maar kijk eens om je heen zeg.
Naar het ene land sturen wij mensen om mensen onder puin vandaan te halen, ik hoop maar dat zij ooit weer in een goed nest terug mogen komen. En naar het andere land sturen wij materieel om mensen onder het puin te krijgen. Deze twee landen liggen niet eens zover van elkaar af.
Apart hè ?

Ok, laat ik nu niet te ver afdwalen, de ooievaar, daar hebben wij het nu over. Het is een mooi gegeven dat deze vogels mede verantwoordelijk zijn voor de gezinsuitbreiding. Ik zie ze regelmatig in een tuin staan met de naam van de betreffende zoon of dochter er bij.
Laat het duidelijk zijn dat deze unieke en zeer gewaardeerde, gevleugelde en goed geïnformeerde vogels ook een goed onderkomen verdienen. Zeker in deze tijd is een huis niet zomaar neergezet, energie-neutraal, warmtepomp, zonnepanelen, isolatie, goede WiFi en als het kan ook nog een beetje in een leuke buurt.

Zo kregen wij het verzoek van een klant om voor nieuwe huisvesting te zorgen ten behoeve van een stel Kamperzeedijkse ooievaars, het oude huis voldeed niet meer aan de eisen van ‘23 en er werd geklaagd over de aanvliegroute, er zouden wat takken in de weg zitten.

Bij bezichtiging van het oude huis bleek dit inderdaad het geval, er was gekozen voor een wilg, ja, en wat doet een wilg gedurende het jaar? Juist ja, heel hard groeien, de takken zaten inderdaad in de weg.
Een verbouwing was gewenst, maar dit werd na onderling overleg nieuwbouw. Zo gezegd zo gedaan, een mooi nieuw onderkomen werd gebouwd, met inachtneming van alle geldende regels, eisen en wensen van onze opdrachtgever Maar wát denk je…?

De Sesamstraat-appgroep werkt sneller dan die van ons, ik denk dat Bert & Ernie in samenwerking met Ieniemienie dit heel snel opgepakt hebben, en met succes. Binnen een paar uur was er een nieuwe bewoner ter plekke.

De ooievaar zal wel een banaan in zijn oor hebben gehad.