Wie zijn wij


Wijnbergen Groenvoorziening is een bedrijf dat op 1 april 2001 is opgericht door ons, Richard en Jan Willem van Wijnbergen. Van jongs af aan werd al op het ouderlijk bedrijf meegewerkt, dus de liefde voor alles wat groei en bloeit zit er goed in. Sinds 1 september 2005 is Jeroen Boer bij ons in dienst. Na een stageperiode was de tijd daar om voor vier dagen per week bij ons in dienst te komen. Verder worden we momenteel versterkt door twee goed gemotiveerde stagiaires, te weten Jeroen Sleurink en Matthijs van der Werf.

Richard van Wijnbergen (1970):

Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de Middelbare Tuinbouwschool te Frederiksoord, met diploma's in de boom- en bloementeelt en ook heb ik daar mijn fruitteelt vakdiploma gehaald.

Aansluitend heb ik een paar jaar bij mijn ouders op het eigen bedrijf gewerkt, wat toen nog fruitkwekerij en tuincentrum was. In de wintermaanden werkte ik bij een boomkwekerij.

Wij zijn ons hoveniersbedrijf annex kerstbomenkwekerij begonnen per 01-04-2001.

In ons bedrijf regel ik de contacten met de klanten, leveranciers en ik verzorg de offertes. Daarnaast houden we ons natuurlijk allemaal bezig met de hovenierswerkzaamheden.

De doelstelling van ons bedrijf is een prettig contact naar de mensen toe en het afleveren van goed en degelijk werk.

richard v wijnbergen

 

Jan Willem van Wijnbergen (1976):

Nadat ik de Havo in Kampen had afgerond heb ik eerst een opleiding Weg- en Waterbouw gedaan aan de MTS te Zwolle. Deze opleiding komt mij nu nog steeds zeer goed van pas, omdat het best veel raakvlakken heeft met het hoveniersbedrijf. Na de MTS ben ik naar AOC De Groene Welle gegaan, waar ik twee opleidingen heb gevolgd, te weten ZB tuincentrum en ZB hovenier. Hiervoor heb ik stage gelopen bij een groot tuincentrum (1 jaar) en een hoveniersbedrijf (ook 1 jaar). Daarnaast heb ik nog een aantal jaren op het ouderlijk bedrijf gewerkt.

Naast de reguliere werkzaamheden ben ik binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de website en het administratieve gedeelte.

Het mooie van dit vak vind ik het altijd buiten werken, het contact met de mensen en de veelzijdigheid. Zo sta je in een hoogwerker op 20 mtr., dan weer ben je een vijver aan het aanleggen, bezig met een gazon of sierbestrating aan het leggen, en een dag later geef je advies aan de klant hoe er gesnoeid moet worden.

jan willem v wijnbergen

 

Jeroen Boer (1983)

Ik heb mijn Mavo diploma gehaald in Zwolle, en hierna ben ik naar AOC de Groene Welle in Zwolle gegaan waar ik mijn KF- diploma heb gehaald (kader-functionaris).

KF is de vier-jarige opleiding en naast de buitenwerkzaamheden ben je ook bezig met het voorbereidende werk, bijv. offertes, begrotingen, werkplanning, tuintekenen, enz.

Tijdens mijn opleiding moest ik 1 dag in de week stage lopen bij een hoveniersbedrijf en zo ben ik bij Wijnbergen Groenvoorziening terechtgekomen. Ik heb hier het derde en vierde schooljaar stage gelopen en dat is mij heel goed bevallen.

Ik heb mijn diploma in juni 2004 gehaald en ben er eerst een jaartje tussenuit gegaan. Ik heb 5 maanden in een fabriek gewerkt en daarna heb ik de wereld gezien. Ik ben een half jaar naar Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand geweest, en tijdens mijn verblijf daar werd ik benaderd door Richard en Jan-Willem of ik belangstelling had om bij hun te komen werken. Ik ben teruggekomen en na een goed gesprek ben ik begonnen!

Waarom ik hier graag werk? Ik vind de sfeer heel erg goed hier, het is plezierig om samen met de jongens te werken en het werk is zeer afwisselend.

jeroen boer