Kunstgras


Sinds een aantal jaren zijn wij dealer van Gardengrass. Dit is een topleverancier van kunstgras. Ze zijn pioniers op het gebeid van de aanleg van sportvelden, en hebben daarnaast ook producten voor particuliere en zakelijke klanten.

Als 'mannen van het groen' stuitte ons dit product natuurlijk enigszins tegen de borst, maar voor sommige lokaties is het een meer dan ideale oplossing. Denk bijvoorbeeld aan zeer schaduwrijke plekken, onder de schommel van de kinderen en dat soort dingen.

Hieronder vind u een kleine reportage over een gazonnetje dat we hebben aangelegd.

De lijm en bevestigingsband

Op deze foto ziet u de (witte) rol die bevestigd wordt op de ondergrond. De ondergrond is een zand of grondbed die verdicht is door middel van een trilplaat of gazonwals. De band wordt met pennen vastgezet in de ondergrond.

 

het uitrollen van het kunstgras

Na het gereedmaken van de ondergrond word het kunstgras uitgerold zodat het mooi op maat gesneden kan worden.

 

de fundering

De fundering word met stalen pennen vastgezet in de ondergrond. Het is zaak om vooral de hoeken extra aandacht te geven.

 

het aanmaken van de lijm

De lijm bestaat uit 2 componenten en moet goed gemengd worden voordat hij aangebracht word op de 'fundering'.

 

het aanbrengen van de lijm

De lijm is vooral aan de randen goed uitgesmeerd omdat dat de meest kwetsbare plek is. Hier schop je makkelijk het 'tapijtje'los.

 

Een kwestie van goed aanduwen

Het gras word nog even goed aangedrukt. Ook weer aan de randen natuurlijk. Ook is het belangrijk om eventuele bobbels nu weg te vegen, als de lijm eenmaal droog is wordt dat een stuk lastiger.

 

het resultaat

Op een stuk kunstgras van deze grootte (ongeveer 3 bij 4 meter) worden zo'n 4 zakken zilverzand van 20 kg uitgestrooid. Dit houd het geheel beter op zijn plaats en maakt het voor de kinderen ook wat veiliger om te spelen. Op den duur word het gras een beetje plat gelopen, maar dit is makkelijk te herstellen door met een harde bezem het gazon te vegen. Zo word het zand weer naar onderen geveegd en komt het gras weer mooi rechtop te staan.

 

resultaat met speeltoestel